След като обработят декларацията. След това коректната декларация следва да се попълни при поле 9.1 попълвам 13. с оглед на това, че я пускам еднократно. При положение че дохода е по-малко от 610лв.върху каквато сума е плащано миналата година какво се попълва в 7.1 - к или о и 7.2,7.3 и 7.4 попълват ли се ?
Здравейте, преди малко подадох годишна декларация 6. През миналата година дохода е по-малък от 610лв. и съответно не следва да се доплаща нищо. При попълване на декларацията в поле 7.1. не писах нищо, а по долу 10,12,13 попълних сумите които съм платил по съответните фондове. Предполагам че съм го направил грешно, защото сега ми излезна задължения да заплатя тези суми, а аз вече съм ги заплатил през 2020г. Как да коригирам декл обр 6 ?
Оказа се че JAVA е трябвало да се ъпдейтне с нова версия и от там се е получавал проблема.
Аз от неделя (25.04.2021г.) почнах да правя опити и нищо :(
Здравейте, вече 3ти ден не мога да да вляза в сайта за електронни услуги на НАП с КЕП изписва ми едно и също:

Can’t reach this page
•Make sure the web address https://inetdec.nra.bg is correct
•Search for this site on Bing
•Refresh the page


на някой случвало ли му се е и какво е решението? Все пак остават много малко дни до крайния срок за ГДД.
Здравейте, лице с ТЕЛК работещо на две места следва да подаде ГДД, за да приспадне тези 7920лв. от данъчната основа, защото работодателя по основното правоотношение по някаква причина не е обработил декларацията подадена миналата година (декември) и в крайна сметка е удръжал 790лв от заплатата за месец декември и ги е превел на НАП. Автоматично попълнената ГДД обаче не изчислява авансово внесен данък по чл.42 от втория работодател и стои 0лв. В крайна сметка така вместо да бъдат възстановени 790лв. изчислява по-малко. Има възможност за ръчно попълване на тези данни, но въпроса ми е как да разбера колко е внесено от този работодател (авансово съгласно чл.42 зддфл
За да не отварям нова тема, ще ползвам тази. При прекратяване на ТД по взаимно съгласие освен че изпращаме уведомление по 62 и всико необходимо с него, изпращаме ли други декларации за пракратявване на осигуряването на служителя и т.н. или това уведомление е достатъчно?
Пуснах пак 22 уж едноркатно за годината, но за януари месец има 20 работни аз бях писал 21... най-вероятно от там идва грешката сега я пуснах пак.
Пуснах Декл1 обаче сега като проверих не ми е приета и пише: Декларацията се подава с данни само за пълен месец. Миналата година пусках за първи път такава като избрах веднъж годишно "22", нямах проблеми. Сега обаче явно някъде бъркам ... имате ли идея къде ?
Тази декалрация подадох миналата година я подадох. Не съм видял че вече е 650лв. предполагам че за това не излзиа в сайта на НАП. Ще я подам днес и ще видя дали ще се орпави.
Здравейте, от миналата година съм СОЛ и плащам винаги към края на месеца с КЕП през сайта на НАП. Последното плащане направих края на януари 2021 - като съм избрал 610лв. и върху тази сума автоматично ми изчислява колко да заплатя. Преди малко влезнах  в сайта, с цел да си заплатя за февруари вноските, обаче след като цъкна на възможността за плащане, няма никакви данни. Имате ли идея защо е така и какво да направя?
Здраейте, при самоосигуряващо се лице упражняващо свободна професия, освен задължението за плащане на осигуровките всеки месец до 25 число... следва ли задължение да плаща и подава някакви декларации на тримесечие или просто да подаде ГДД следващата година? Не е регистриран по ЗДДС.
Усвояването по документи е за оборотни средства. В крайна сметка парите  не са харчени за никакви свързани с фирмата дейности, защото решихме изобщо да не стартираме бизнес.
Ако смятате, че с "усвояването" на кредита:
- извършвали сделки по  чл. 1, ал. 1 от Търговския закон;
- не сте   осъществявали дейност, свързана с инвестиции, производство продажба;
- не сте осъществявали покупка на стоки и услуги с цел получаване на доходи и печалби,

то спокойно подайте декларациите, които се подават от фирма без дейност.

Погледнах го това и затова писах във  форума дали усвояването се счита за осъществена дейност на практика, защото нямам опит при тези неща. Според вас следва ли да подадем декларация без дейснот?
Въпроса е дали до 30.06 да изготвяме някакви ГДД и другите документи или да минем само с без дейност.
В банковата сметка са около 50%, другите са изтеглени. С тях не закупувано нищо фирмено, нито са наемани офиси и т.н. Приходите са 0, не са купувани никакви стоки с цел продажба.
Да по банков път е получен има сметка банкова. Фирмата беше създадена с цел усвояване на кредита, няма никакви контрагенти. Това че е усвоен по банков път, променили нещата- трябва ли да подаване други декларации или действаме с тази за без дейност ?
Здравейте, дружество с ограничена отговорност, което за 2019 има изтеглен кредит от небанкова институция и няма друга дейност, няма регистриран касова апарат не е издавало фактури и т.н. Какви документи е задължено да подаде изобщо трябва ли да подава нешо или да се подаде документ за без дейност?
Да всичко се получи! Благодаря за отговора !
Аз влизам с КЕП, явно за това не излиза. Ако направя плащане през “услуги с свободен достъп” като сам изчисля задължението дали ще е проблем ?